French Manicure

Het is nog steeds een van de meest populaire methoden op het gebied van nagel verzorging. Of je nu naar een feestje moet, of gewoon thuis blijft, het past echt overal bij. De nagels zien er netjes en indrukwekkend uit. Mooie verzorgde nagels is voor veel vrouwen belangrijk. Niet alleen bij kunstnagels kan French manicuren aangebracht worden, maar je kunt dit ook altijd op je natuurlijke nagels aanbrengen met bijvoorbeeld gellak of nagellak. Hier geven we jou een paar handige tips over hoe je de “Franse Manicure” het beste kan aanbrengen op je natuurlijke nagels met gellak:

Wat heb je nodig voor French Manicure:

 • - Bokkenpootje of Manicure stokje
 • - Nagelvijl
 • - Vijlblok
 • - Manicure borsteltje
 • - Nagelreiniger
 • - Celstofdeppers
 • - Primer
 • - Gellak Basecoat
 • - Gellak Kleur (Wit)
 • - Gellak Topcoat
 • - Finishing wipe
 • - Nagelriemolie
 • - UV-Lamp

 

 french manicure

 

Hoe breng ik het aan?

De meest belangrijke factor is de juiste voorbereiding. Zorg voordat je begint met het zetten van je nagels dat je alles hebt klaar staan wat je nodig hebt voor het zetten van French manicure, zodat je in één keer door kan gaan met het zetten van de nagels. Ook is het belangrijk om de tafel waaraan je werkt goed aftedekken met bijvoorbeeld een tafel laken of een handdoek zodat de tafel niet kan beschadigen.

In eerste instantie moet je de nagelriemen voorzichtig terugduwen met het bokkenpootje of met een manicure stokje.

Na het terugduwen van de nagelriemen, vijl je de natuurlijke nagels in de gewenste vorm en lengte met een 180 gritt vijl. Omdat de natuurlijke nagels vaak onregelmatig en ongelijk zijn is het nuttig om ze ook te corrigeren met een vijlblok. Zo kan je de oneffenheden van de nagels verwijderen. Na het vijlen van de nagels borstel je de nagels af met het manicure borsteltje zodat alle vijlrestjes van de nagels worden verwijderd. Maak de nagels nu schoon met de nagelreiniger. Breng de nagelreiniger aan op een celstofdepper (pluisvrij doekje) en wrijf hiermee over de nagels. De nagelreiniger zorgt er voordat de nagels goed ontvet en gereinigd worden. Voor een betere hechting kan je nog een dun laagje primer aanbrengen op de randen van de nagels(niet over de hele nagel). laat de primer even drogen voordat je verder gaat met het zetten van de nagels.

Breng nu een dunne laag gellak basecoat aan op de gehele nagel en trek dit goed over de rand/top. Deze laag beschermt de natuurlijke nagels tegen onaangename verkleuringen en het versterkt en beschermt de nagels. Als de basecoat in de nagelriemen is gelopen verwijder dit dan voordat je de nagels laat uitharden. Na het aanbrengen van de basecoat laat je de nagels 120 seconden uitharden onder de UV lamp.

Na het aanbrengen van de basecoat kun je beginnen met de kleur. Schud het flesje gellak (wit) goed op voordat je het gaat gebruiken, hierdoor zal je merken dat de kleur beter dekt.

Het is belangrijk dat gellak wordt aangebracht in een enkele borstelslag, zodat er een perfect resultaat kan worden bereikt. Breng gellak dun aan, als je het te dik aanbrengt kan het voorkomen dat de French manicure te dik wordt en er bobbels ontstaan, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Trek gellak goed over de rand/top van de nagel. Je kunt de smile line (witte rand) nog corrigeren voor dat je de nagels laat uitharden onder de UV lamp. Laat de French manicure 120 seconden uitharden onder de UV lamp.

Als je klaar bent met het uitharden van de witte gellak kan je beginnen met het aanbrengen van Topcoat. Breng de topcoat dun aan over de gehele nagel en trek dit goed over de rand/top. De topcoat zorgt ervoor dat de nagels krasvrij zijn en mooi glanzen! Laat de topcoat 120 seconden uitharden onder de UV-lamp. Na het uitharden kan je het resultaat bekijken! Verwijder nog even de plaklaag van de nagels met de finishing wipe, breng de finisng wipe aan op een celstofdepper (pluisvrij doekje) en wrijf hiermee over de nagels. Breng als laatste nagelriemolie aan op de nagelriemen en masseer dit goed in. Herhaal dit dagelijks voor mooie verzorgde nagels.

french manicure