gellak aanbrengen

Zelf Gellak aanbrengen
Gellak is makkelijk en snel aan te brengen, u hoeft er niet extra voor naar een nagelstyliste. gellak word veel gebruikt door particulieren, het is snel en makkelijk aan te brengen, u bent er ongeveer 30 tot 45 minuten mee bezig. In het stappen plan kunt u zien hoe gellak stap voor stap aangebracht word.

gellak aanbrengen

Stappenplan gellak aanbrengen

 1. Vijl de nagels in de juiste vorm en lengte.
 2. Duw de nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpoot.
 3. Ruw de nagel een beetje op met de vijlblok.
 4. Reinig en ontsmet de nagels met de nagelreiniger (gebruik hiervoor de celstofdeppers)
 5. Breng de primer aan langs de randjes van de nagels (laat de primer even drogen).
 6. Schud de gellak op, door het flesje tussen u handen heen en weer te bewegen. Doe dit ook bij de gellak kleur en gellak top coat (niet hard schudden daardoor kunnen er luchtbellen in de gellak komen)
 7. Breng de gellak basecoat dun aan (trek het goed over de vrije rand).
 8. Laat de basecoat ongeveer 120 seconden onder de UV lamp uitharden
 9. Breng een dunne laag gellak kleur aan (trek het goed over de vrije rand).
 10. Laat de gellak kleur 120 seconden onder de uv-lamp uitharden.
 11. Herhaal stap 9 en 10.
 12. Breng als laatste een dunne laag gellak topcoat aan (trek dit goed over de vrije rand).
 13. Laat de gellak topcoat ongeveer 120 seconden onder de uv-lamp uitharden.
 14. Verwijder de plaklaag met de finishing wipe (gebruik hiervoor de celstofdeppers).
 15. Breng de nagelriemolie aan op de nagelriemen (herhaal dit dagelijks).

Voordelen gellak
U kunt gellak in een nagelsalon laten zetten, maar u kunt het ook makkelijk en snel zelf zetten. Dit bespaart u een hoop geld en tijd, u bent met gellak nagels zetten ongeveer 30 tot 45 mee bezig. De gellaknagels blijven 1 tot 2 weken mooi zitten, soms zelfs langer, dit ligt er aan hoe hard de nagels uitgroeien. Gellak bladert niet af, uw nagels scheuren minder snel in en breken bijna niet meer af. Gellak aanbrengen is een goede oplossing voor mensen die geen acryl of gel nagels willen, maar wel mooie verzorgde nagels. Gellak verstevigd de nagel, daardoor kunt u uw nagels mooi lang laten groeien. Bij gellak kunt u ook met nail art werken. Gellak kunt u eenvoudig onder een uv-lamp uitlaten harden.

 

Wat heb je nodig voor gellak aanbrengen
Voor gellak aanbrengen heb je verschillende dingen nodig:een vijl voor de nagels in de juiste vorm en lengte te vijlen, het bokkenpootje gebruik je voor de nagelriemen terug te duwen, een vijl blok waarmee je de nagels mee kan opruwen, nagel reiniger voor de nagels te reinigen en te ontsmetten een primer voor een betere hechting. Ook heeft u  gellak basecoat, gellak kleur(en) en gellak topcoat nodig. met de finishing wipe en de celstofdeppers kunt u de plaklaag van de nagels af halen. Voor een extra verzorging voor de nagelriemen kunt u de nagelriemolie gebruiken. Een uv lamp heeft u nodig voor de gellak nagels uit te laten harden. Voor het verwijderen van de gellak kunt u gellak remover gebruiken. Deze producten hoeft u niet allemaal los te kopen al deze spullen zitten in de handige Nails4you gellak startset.

Belangrijke dingen om te weten bij gellak aanbrengen

 • Voordat u de gellak gaat aanbrengen, schud u het potje gellak eerst goed op, door het tussen uw handen te houden en heen en weer te bewegen (niet met de gellak gaan schudden daardoor kunnen er luchtbellen ontstaan).
 • Breng de gellak altijd dun aan.
 • Let op dat er tijdens het aanbrengen van de gellak geen gellak in de nagelriemen loopt, dit kan er voor zorgen dat er lucht onder de gellak nagels komt wat er voor kan zorgen dat de gellaknagels minder lang blijven zitten.
 •  Gellak nagels mag u niet knippen, anders kunt u uw natuurlijke nagels beschadigen.
 • Met gellak nagels kunt u evengoed met nagellak werken, let alleen op bij het verwijderen van de nagellak dat u een nagellak remover zonder aceton gebruikt, aceton tast de nagels namelijk aan.
 • Zet de gellakpotjes niet naast de uv lamp.
 • Werkt u veel met schoonmaakmiddelen dan raden wij u aan om handschoenen te gebruiken, sommige schoonmaakmiddelen kunnen de gellak nagels aantasten.
 • Gebruik dagelijks een nagelriemolie om uw nagelriemen extra te verzorgen.

gellak kleuren