Gellak laat los


Gellak laat los: 
Gellak nagels blijven ongeveer 2 weken mooi op de nagels zitten, u kunt hier dus lang plezier van hebben. Helaas komt het ook wel eens voor dat de gellak los komt van de nagels, hoe kan dat? Daar ga ik u meer over vertellen. De gellak laat los als de nagels niet op de juiste wijze word aangebracht. Dit heeft vaak te maken met de voorbereiding van de nagels. Voer de voorbereiding altijd op de juiste manier uit dan zal u al snel gaan merken dat de nagels beter blijven zitten. In het stappenplan kunt u zien hoe u de nagels op de juiste manier moet aanbrengen. Gellak laat los, dit kunt u voorkomen met het volgende stappenplan.

gellak laat los

Stappenplan voor het aanbrengen van de gellak:

 1. Vijl de nagels in model met een 180 gritt vijl.
 2. Gebruik het bokkenpootje om de nagelriemen voorzichtig terug te duwen en de eventuele restjes te verwijderen.
 3. Ruw de nagels goed op met de vijlblok (tot het glans laagje van de nagels weg is).
 4. Reinig de nagels nu met de nagelreiniger, breng een beetje aan op een celstofdeppers en wrijf hiermee over de nagels. (zorg er voor dat je hierna niet meer aan de nagels komt (Anders moet u de nagels weer opnieuw ontvetten met de nagelreiniger).
 5. Voor een betere hechting kunt u de primer aanbrengen op de nagels (breng de primer aan op de top en de randjes van de nagels en laat dit even drogen).
 6. Schud het flesje gellak op door het flesje tussen u handen heen en weer te laten rollen, doe dit ook bij de gellak kleur en de gellak topcoat. (schud het flesje niet heen en weer daardoor kunnen er luchtbellen ontstaan).
 7. Breng een dunne laag gellak basecoat aan op de nagels en trek dit goed over de rand/top van de nagels.  (zorg er wel voor dat je minimaal 1 mm tussen de gellak en de nagelriemen laat. Wanneer je met de gellak tegen de nagelriemen aankomt verwijder dit dan met een manicurestokje of een bokkenpootje als je dit niet verwijderd kan er lucht onder komen).
 8. Laat nu de gellak basecoat 120 seconde onder de UV lamp uitharden.
 9. Breng een dunne laag gellak kleur aan en trek dit goed over de rand/top van de nagels. (zorg er voor dat je minimaal 1 mm tussen de gellak en de nagelriemen laat. Wanneer je tegen de nagelriemen aankomt verwijder dit dan met een manicuren stokje of een bokkenpootje als je dit niet verwijderd kan er lucht onder komen).
 10. Laat nu de gellak kleur 120 seconden onder de UV lamp uitharden.
 11. Herhaal stap 9 en 10, (u zult nu zien dat de kleur beter dekt).
 12. Breng als laatste een dunne laag gellak topcoat aan en trek dit goed over de rand/top van de nagels. (zorg er voor dat je minimaal 1 mm tussen de gellak en de nagelriemen laat. Wanneer je tegen de nagelriemen aankomt verwijder dit dan met een manicuren stokje of een bokkenpootje als je dit niet verwijderd kan er lucht onder komen).
 13. Laat nu de gellak topcoat 120 seconden onder de UV lamp uitharden.
 14. De plaklaag kunt u van de nagels verwijderen met de finishing wipe (breng de finishing wipe aan op een celstofdepper en wrijf hiermee over de nagels).
 15. Verzorg u nagels na het zetten van de gellak altijd goed. Breng dagelijks een nagelriemolie aan.

Gellak kleuren

Gellak laat los: Belangrijke dingen om te weten:

 • Zorg er voor dat je altijd dunne lagen aanbrengt op de nagels, als je een dikke laag gellak aanbrengt op de nagels heb je sneller kans om lucht onder de nagel te krijgen.
 • Zorg er voor dat je altijd over de rand/top van de nagels lakt.
 • Laat de gellak altijd goed uitharden onder de lamp, als je de gellak te kort of te lang laat uitharden kan het zijn dat de gellak sneller los laat.
 • Gebruik altijd schonen materialen bij het zetten van de nagels.
 • Gebruik een goede lamp tijdens het uitharden van de gellak.
 • Tijdens het gebruik van medicijnen kan het zijn dan de nagels niet goed hechten, de nagels kunnen dan minder lang blijven zitten (dit geld ook tijdens een zwangerschap, stress).
 • zorg er voor tijdens het lakken van de nagels dat je altijd minimaal 1 mm van de nagelriemen vandaan blijft. Als je toch per ongeluk tegen de nagelriemen aankomt verwijder dit dan met een Manicurestokje of een bokkenpootje voor dat je de gellak laat uitharden onder de UV lamp. Als je de gellak niet verwijderd van de nagelriemen kan het zijn dat er lucht onder de nagels komt.
 • Bij slappe, dunnen nagels kunnen de nagels sneller omklappen (dit kan er voor zorgen dat er kleine scheurtjes in de gellak komt zo kunnen er sneller stukjes los laten). Je kunt het beste de nagels wat korter houden tot dat de natuurlijke nagels weer wat sterker zijn geworden.
 • Zet de gellak flesjes nooit langs de lamp of in het licht, of te warm dit kan er voor zorgen dat de gellak hard word.
 • Knip nooit in uw gellak nagels hierdoor kunt u de natuurlijke nagels beschadigen.
 • Als u veel met schoonmaakmiddelen werkt dan adviseren wij u om handschoenen te gebruiken, schoonmaakmiddelen kunnen de gellak nagels namelijk aantasten.