gellak verwijderen

Gellak verwijderen
De gellak nagels blijven ongeveer 2 weken mooi zitten, na 2 weken worden de gellak nagels meestal verwijderd. Als u geen gellak nagels meer wilt, of u wilt de gellak nagels weer opnieuw zetten zodat ze er weer mooi uitzien,  kunt u hier lezen hoe u de gellak het beste kan verwijderen. Het verwijderen van de gellak nagels kost iets meer tijd dan het verwijderen van gewone nagellak. Als u de gellak nagels er graag af wilt hebben kunt u de nagels laten verwijderen door een nagelstyliste maar u kunt ook zelf de gellak verwijderen van uw nagels. Door dat u de gellak nagels in de gellak remover laat weken komt de gellak los van de natuurlijke nagels, u kunt dan met een bokkenpootje of een manicurestokje de gellak resten voorzichtig van uw nagels verwijderen. Het kan zijn dat de gellak minder goed van de nagels gaat, dan kunt u ook de gellak van de nagels afvijlen. Doe dit wel voorzichtig, vijl alleen de gellak er af en vijl niet uw eigen nagels (daardoor kunnen u natuurlijke nagels beschadigen). Als u de gellak nagels op de juiste manier verwijderd zullen uw natuurlijke nagels niet beschadigen.

gellak verwijderen

Hoe kunt u de Gellak verwijderen
Als u graag de gellak zelf wilt verwijder dan  kunt u het beste eerst de top coat van de nagels af vijlen, door het wegvijlen van de top coat zal de gellak remover sneller zijn werk doen. Breng genoeg gellak remover aan op de remover wraps, wikkel de remover wraps met de gellak remover om uw nagels. Laat de remover wraps met gellak remover ongeveer 15 minuten om uw nagels zitten. Bij sommige mensen laat de gellak sneller los dan bij anderen, dit heeft vaak te maken met hoe de nagels gezet zijn. Als de nagels dikker zijn kan het iets langer duren dan bij bijvoorbeeld bij dunnere nagels. Ook kan het aan de primer liggen (als u tenminste primer heeft gebruikt). Primer zorgt voor een betere hechting van de nagel, daardoor kan het zijn dat de gellak nagels er wat moeilijker af gaan. Zonder de primer kan het zijn dat u gellak nagels minder goed blijven zitten. Haal de remover wraps in een draaiende beweging van de nagels af, verwijder niet meteen alle wraps van uw nagels, kijk eerst bij 1 nagel of gellak al los heeft gelaten. Als de gellak nog niet los heeft losgelaten laat de remover wraps dan nog iets langer zitten. Als de gellak los aan laten is, kunt u met een bokkenpootje of een manicurestokje voorzichtig de gellak resten van uw nagels verwijderen. U kunt de gellak er ook voorzichtig afvijlen, let alleen goed op dat u alleen de gellak er afvijlt, vijl niet in uw natuurlijke nagels. Was na het gellak verwijderen uw handen, en breng als laatste een nagelriemolie aan, gebruik de nagelriemolie dagelijks voor een extra verzorging voor de nagelriemen.

Belangrijke dingen bij gellak verwijderen

  1. Als u de gellak verwijderd gebruik dan nooit pure aceton, pure aceton wordt vaker gebruikt omdat het goedkoper is dan een gellak remover, hou er altijd rekening mee dat u met pure aceton uw nagels kunnen beschadigen.
  2. Knip nooit uw gellak nagels van uw nattuurlijke nagels af, hierdoor kunt u uw natuurlijke nagel beschadigen.
  3. Als u de gellak er af wilt vijlen, vijl dan alleen de gellak af en vijl niet in de natuurlijke nagels!
  4. Als u last heeft van een droge huid, gebruik dan een nagelriemolie voordat u de nagels laat inweken. (let alleen op dat de nagelriemolie niet op de nagels komt)
  5. Trek de gellak nooit van de nagels af, hierdoor kunt u uw natuurlijke nagels beschadigen.gellak verwijderen