Hoe zet je gel polish (gellak) thuis

Het is altijd moeilijk geweest om salon kwaliteit gel polish nagels zelf te zetten. Met de Nails4you gellak starter set is het eenvoudiger dan ooit te voren.
U hoeft nu niet meer in de salon te wachten tot u aan de beurt bent, u kunt het nu zelf doen wanneer u tijd en zin er voor heeft.
U zult versteld staan van de kwaliteit van de nagels die u thuis kunt maken met behulp van deze startset. Het is zowel geschikt voor beginners als voor professionele gebruikers.

Alles wat je nodig hebt zit in het Nails4you starterpakket, het duurt ongeveer een uur voor je je eerste manicure hebt gezet en zodra je het gedaan hebt zal je niet meer anders willen. Met wat oefening kun je salon kwaliteit nagels in ongeveer een half uur zetten.

Gel Polish Starterset

Hoe zet je gel polish nagels

Zorg ervoor dat u in een lichte ruimte zit, waar je duidelijk kunt zien, maar niet in direct zonlicht en uit de buurt van open ramen. Maak het je zelf gemakkelijk, je eerste manicure kan tot 60 minuten duren, maar des te vaker je het doet, des te sneller en handiger je wordt.

Plaats een beschermende laag over de tafel waaraan u gaat werken zoals een handdoek, tafellaken enzovoort. Dit doet u om te voorkomen dat de tafel beschadigd als u onverhoopt knoeit met producten.

Sluit uw Nails4you UV lamp aan, u kunt de lamp aanzetten op de zwarte knop boven op de lamp. De lamp heeft 2 tijdsinstellingen. U ziet een zwart knopje, het rondje betekend dat de lamp uitstaat, als u de knop naar boven zet (2 streepjes) dan staat de lamp op 120 seconden. De lamp springt vanzelf uit als de tijd om is. Als u het knopje naar onder zet (1 streepje) dan blijft de lamp aan, de lamp gaat dan niet van zelf uit.


Bereid je nagels voor

Was uw handen en droog ze goed af. Duw voorzichtig uw nagelriemen terug met het bokkenpootje.

Als je nagelriemen lastig terug te duwen zijn, dan kun je ze even laten weken in warm water.

Nu is het tijd om de perfecte vorm van je nagels te creëren. Vijl de rand van je nagels in de vorm die u wenst. De meest voorkomende vormen zijn vierkant, rond en ovaal. Een andere vorm die momenteel trending is de puntige / stiletto nagel.

Zodra u de randen van uw nagels hebt gevijld in de gewenste vorm en lengte, is het tijd om het oppervlak met de witte vijlblok te vijlen. Dit zal de nagels een doffe look geven omdat u de glans van de nagels verwijderd.  Het vijlen zorgt er tevens voor dat de nagel straks goed hecht. let op bij de zijkanten van de nagels, die moet u goed mee vijlen anders heeft u sneller kans dat de nagels los gaan laten.
Na het vijlen van de nagels moet u de vijlresten van de nagel borstelen met het manicureborsteltje.

Vervolgens kies je welke hand je als eerste gaat doen, ik zou het u niet aanraden om alle 10 de nagels tegelijk te doen. Begin eerst met één hand, en zodra die klaar is begint u pas aan de andere hand.

Bevochtig een celstofdepper met de nagelreiniger en wrijf hiermee over uw nagels. Laat dit ongeveer 15 seconden drogen.

Primer Aanbrengen

Breng de primer aan op de nagels, de primer zorgt ervoor dat de gel polish beter hecht op de natuurlijke nagels. Als je weet dat de gel polish goed op je nagels blijft zitten zonder een primer te gebruiken dan kunt u deze stap helemaal overslaan. De primer breng je aan op de top/rand en de zijkanten van de nagels. laat de primer door de lucht drogen, wacht ongeveer 30 seconden.

Basecoat aanbrengen

Breng nu op 4 vingers (de duim nog niet) een dun laagje base coat aan, trek de basecoat goed over de top/rand van de nagels.

Bij het aanbrengen van de base coat moet je goed opletten dat je de huid niet raakt aan de zijde van de nagels. als dit toch het geval is kunt u het verwijderen voordat u de nagels in de UV lamp doet met een manicurestokje of een bokkenpootje. Zorg dat u de basecoat altijd dun aanbrengt en goed uitwrijft. Het aanbrengen van de basecoat zal ook invloed hebben op het eind resultaat doe dit daarom altijd netjes. De nails4you gel polish wrijft zich gemakkelijk uit, tijdens het aanbrengen van de polish ziet u wel eens penseelstrepen, maak u geen zorgen, de penseelstrepen trekken na een paar seconden weg. Als u tevreden bent met het aanbrengen van de gel polish, plaats uw vingers dan in de UV lamp en zet de lamp aan op 120 seconden druk nu op de rode knop om de lamp te starten. De lamp springt uit als de 120 seconden voorbij is.

Breng de gel polish kleur aan.

Nu is het tijd om de kleur aan te brengen. U kunt kiezen uit onze grote selectie gel polish (gellak) kleuren. Schud het flesje goed op voor u de gel kleuren gaat gebruiken. Breng de gel kleur op dezelfde manier aan als de base coat met een mooie dunne gelijkmatige laagjes. Zorg ervoor dat u de top/rand goed mee pakt. Laat de gellak kleur 120 seconden uitharden onder de UV lamp. de lamp springt uit als de 120 seconden om is.

Wij raden u aan om 2 lagen gellak kleur aan te brengen op uw nagels. Bij de 2e laag ziet u meestal dat de kleur beter dekt. Dit is echter niet verplicht, sommige mensen vinden 1 laag mooier omdat de kleur dan lichter is. U kunt ook 3 lagen kleur op uw nagels doen, u kunt zelf bepalen wat u het mooiste vind. Zorg ervoor dat u iedere laag 120 seconden laat uitharden onder de UV lamp.

Breng de topcoat aan

Breng een dunne laag top coat over de kleur aan, wees voorzichtig met het aanbrengen van de topcoat. Zorg ervoor dat u niet de nagelriemen en de huid aan de zijkanten van uw nagels raakt, (verwijder dit eventueel met een manicure stokje of een bokkenpootje voordat uw hand in de UV lamp gaat). Hard de topcoat 120 seconden uit onder de UV lamp.

Vaak komt het voor tijdens het aanbrengen van de topcoat dat u een beetje kleur aan uw kwast hebt, dit is vaak bij donkere tinten, raak niet in paniek, dit is normaal! U kunt dan uw kwastje/borstel schoonvegen op een pluisvrij doekje (celstofdepper) voordat u deze weer in de top coat doet.

Aanschouw uw gelpolish nagels

Nu is het tijd om uw prachtige, thuisgemaakte gel polish nagels te onthullen. Besprenkel een pluisvrij doekje (celstoddepper) met de finishing wipe en wrijf hiermee over elke nagel. Hiermee verwijdert u de plaklaag van de nagels.

Uw mooie hoogglans nagels zijn nu klaar. Op naar uw andere 4 vingers en vervolgens de beiden duimen, volgens dezelfde procedure.

 Gel Polish kleuren