10 Tips en Tricks voor Gel Polish Beginners


Gelpolish is geweldig! Maar als je net begint met het zetten van gel polish kan je wel eens een paar problemen tegen komen. Hier zijn 10 tips en tricks om je te helpen met eventuele problemen met gelpolish.

Gel Polish


10 tips en tricks voor gel polish beginners:

1. Maak je nagels schoon. Je moet altijd schone droge nagels hebben om gel polish correct aan te kunnen brengen. Na het polijsten van je nagels (met de witte vijlblok), wrijf je de nagels schoon met een pluisvrij doekje (celstofdepper) met nagelreiniger er op. Wrijf het doekje goed over je gehele nagel en let goed op dat je de zijkanten en top van de nagel goed mee pakt. Als er vuil op je nagels zit zal de gel polish minder goed op de nagels blijven zitten.

2. Schud de gelpolish goed op. Gelpolish heeft een unieke formule die echt moet worden opgeschud voor je het gaat gebruiken. Je zult merken dat de kleur zich nu gemakkelijker uit laat wrijven en dat de kleur beter dekt. Ook is het opschudden van de base coat en top coat belangrijk voor gebruik.


3. Het kan zijn dat de gel polish niet goed hecht op je natuurlijke nagels, je kunt dit vaak oplossen door een primer te gebruiken. Gebruik de primer voor een betere hechting. Breng de primer dun aan langs de randjes en de top/rand van de nagels. Je zult merken dat de gellak beter op uw nagels blijft zitten.

4. Tijdens het aanbrengen van gel polish op de nagels moet je er altijd goed opletten dat de gel polish dun wordt aangebracht. In het begin is vaak handig om de gelakte nagel even in de UV lamp te doen en daarna te beginnen aan de andere nagel, zo heeft u minder kans dat de gellak gaat uitlopen en in je nagelriemen komt te zitten.


5. Breng de gel polish dun aan. Dompel het kwastje in het gel polish flesje en wrijf deze af langs de rand van het flesje. Als er te veel gel polish op de kwast zit, en het op de nagels wordt aangebracht, ontstaan er sneller dikke randen of bobbels in de nagels. Breng de gel polish daarom ook altijd dun aan op je nagels. Het is beter om 2-3 dunne lagen aan te brengen dan 1 dikke laag.


6. Trek de gelpolish goed over de top/rand van de nagels. Bij het gebruik van de gel polish is het belangrijk om de gel polish goed over de rand/top van de nagels te trekken. Dit betekend dat je het einde van de nagel goed meepakt nadat je de gehele nagel hebt gelakt. Doe dit bij de base coat, kleur en bij de topcoat. Als je dit niet doet zal je merken dat de gel polish sneller los gaat laten.

7. Gelpolish word hard als het onder de UV Lamp wordt gedroogd. Laat de gel polish altijd 120 seconden uitharden onder een UV lamp. Als je per ongeluk wat gel polish op je huid hebt gekregen, verwijder dit dan voordat je de nagels onder de lamp laat uitharden. Ook moet je er goed op letten dat je minimaal 2mm van de nagelriemen af blijft tijdens het lakken van de nagels. Als de gellak op de  nagelriemen zit, verwijder dit dan meteen voordat je de nagels laat uitharden. Als gel polsih niet van de nagelriemen verwijderd wordt, krijg je sneller lucht onder de nagels, daardoor kunnen de nagels minder lang en goed blijven zitten. Je kan de overtollige gellak in de nagelriemen makkelijk verwijderen met een klein penseeltje, of voorzichtig met een pluisvrij doekje voor dat je de nagels laat uitharden.


8. Het makkelijkste is om eerst aan één hand te beginnen en als die klaar is aan de andere hand. De duimen kunnen het beste bewaard blijven voor het laatste. Als de duim tegelijk met uw andere vingers in de lamp wordt gedaan, kan het zijn dat de gellak gaat uitlopen. Je kan het beste de duim pas doen als je klaar bent met de rest van de nagels.


9. Zorg er voor dat de topcoat goed over de gehele nagel aan wordt gebracht. Pas op dat de nagelriemen niet worden geraakt. Als je de gellak topcoat niet goed over de gehele nagel trekt dan kan de kleur een beetje matt lijken en heb je sneller kans dat de kleur loslaat. let er ook goed op dat je de rand/top goed meepakt, als dit niet wordt gedaan kan het zijn dat de nagels sneller loslaten.


10.  Breng altijd na het zetten van de gelpolish de lekker ruikende nagelriemolie van Nails4you aan op de nagelriemen.  Door het gebruik van deze nagelriemolie worden de nagels gevoed en voorkom je droge nagelriemen. Ook zal het terug duwen van de nagelriemen nu soepeler gaan. Bij mooie verzorgde Gel Polish nagels horen natuurlijk ook mooie, verzorgde nagelriemen.

Gel Polish producten