Kunstnagels

Veel vrouwen zijn niet tevreden met hun natuurlijke nagels, de vorm en lengte van de natuurlijke nagels zijn vaak niet zo als gewenst. Ook kunnen er problemen zijn met de natuurlijke nagels, ze scheuren of barsten snel en hierdoor kan je de nagels niet lang laten groeien. Met behulp van UV gel of acryl nagels kun je wekenlang plezier hebben van mooie, verzorgde nagels. Tijdens het aanbrengen van de kunstnagels kan je zelf de vorm en lengte van de nagels bepalen. Ook kan je de kleur van de nagels en bijvoorbeeld een leuke nail art zelf bepalen. 

Bij het dragen van de kunstnagels moet je een paar dingen overwegen, om de gel- of acryl-nagels zo lang mogelijk mooi te houden. Zorg ervoor dat je altijd handschoenen gebruikt tijdens het werken in de tuin of het schoonmaken, veel schoonmaakmiddelen zullen de kunst nagels aantasten. Hierdoor heb je sneller kans dat de nagels er minder mooi uitkomen te zien en sneller los kunnen laten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! 

Het is ook erg belangrijk om de nagels op de juiste lengte te vijlen. Lange nagels zijn natuurlijk mooi, maar vaak zijn te lange nagels niet praktisch. Als je nog nooit gel- of acryl-nagels hebt gehad is het aan te raden om de nagels de eerste tijd wat korter te houden, zodat je makkelijk aan de kunstnagels kan wennen. Na een tijdje merk je dat je de nagels al wat langer kan laten, zonder dat het irriteert. Als je eenmaal gewend bent aan de lange nagels kun je hier ook makkelijker mee om gaan zonder dat de nagels afbreken.

Een andere handige tip is om de kunstnagels goed af te dichten met een top coat. De top coat is een beschermlaag die beschermt tegen krassen en andere invloeden van buitenaf. De top coat maakt de kunstnagels nog duurzamer.

Helaas blijven de gel- of acryl-nagels niet eeuwig mooi op je nagels zitten. Je zult merken dat naar vier tot zes weken de nagels er minder mooi uit beginnen te zien, Dit is natuurlijk niet alleen minder mooi, maar vermindert ook de stabiliteit van de nagel, dit komt doordat er een uitgroei ontstaat. De kunstnagels moeten weer bijgewerkt worden. Bij de één ontstaat er na 4 weken al een grote uitgroei, bij een ander pas naar 6 weken. Dit ligt er aan hoe snel de natuurlijke nagels groeien. Je kunt naar een nagelstyliste gaan voor een behandeling maar als je dit zelf kunt is het een stuk voordeliger! 

kunstnagels