Wat is soak off gellak?
Soak off gellak is een nieuwe trend op gebied van nagelverzorging. Deze gellak zit tussen nagellak en uv gel in. De gellak wordt aangebracht als een nagellak maar heeft de voordelen van UV gel. U kunt de gellak makkelijk en snel aanbrengen op uw nagels. De gellak wordt dun aangebracht op uw natuurlijke nagels of op de kunstnagels en wordt vervolgens uitgehard door een UV lamp. De gellak nagels blijven minimaal 2 weken mooi op uw nagels zitten (dit is afhankelijk hoe u de nagels heeft gezet en de groei van de natuurlijke nagels). U kunt de gellak makkelijk verwijderen met de gellak remover en de remover wraps (u hoeft de nagels er niet af te vijlen). De gellak is zeer geschikt voor nagelsalons en voor particulier gebruik. Veel vrouwen gebruiken nagellak, het bekende probleem van nagellak is dat het vaak maar een paar dagen mooi blijft zitten. Er komen dan al vaak scheurtjes in of stukjes laten los. Ook duurt het drogen vaak lang bij nagellak. Bij (soak off) gellak heeft u dat niet. De soak off gellak droogt onder de UV lamp, dit duurt 120 seconden per laag. De gellak is in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Doordat de gellak uw nagels een beetje verstevigen kunt u makkelijk uw nagels lang laten groeien.

Voordelen gellak:
het grootste voordeel van de soak off gellak is dat u het zelf aan kunt brengen op uw nagels, u hoeft hiervoor niet naar een nagelsalon/nagelstyliste. Ook is het een groot voordeel dat de gellak minimaal 2 weken mooi op uw nagels blijft zitten en als u de gellak wilt verwijderen dat u de nagels er niet af hoeft te vijlen (zoals bij acryl of gel nagels). De gellak wordt er afgeweekt met de gellak remover, dit duurt ongeveer 15 minuten. Uw natuurlijke nagels hebben hierdoor niets te lijden (mits u het op de juiste manier verwijderd). Het aanbrengen en verwijderen van de gellak bespaart u een hoop tijd tegenover het zetten van acryl of gelnagels. U kunt uit vele kleuren gellak kiezen. U kunt een felle, glitter, thermo of juist een natuurlijke kleur op uw nagels aanbrengen.. Bij gellak kunt u ook gewoon met nailart werken.

soak off gellak

Wat heb je nodig voor Soak off gellak nagels te zetten:

-          Een nagelvijl (voor de natuurlijke nagels in model te vijlen/in tekorten).

-          Een vijlblok (voor de dode huidcellen en de vetlaag van de nagels verwijderen).

-          Een Bokkenpootje (voor de nagelriemen terug te duwen).

-          Een Manicuren borsteltje (voor het weg borstelen van stof op de nagels).

-          Nagelreiniger (voor het reinigen en ontvetten van de nagels).

-          Celstofdeppers (pluisvrije doekjes voor de nagelreiniger/finishing wipe op te doen).

-          * Primer * (voor een betere hechting).

-          Gellak base coat (zorgt voor een perfecte hechting en zorgt ervoor dat de natuurlijke nagels niet verkleuren).

-          Gellak kleur (voor de nagels een kleur te geven die u graag wilt).

-          Gellak top coat (voor een mooie glans op de nagels en zorgt er voor dat de nagels krasvrij zijn).

-          UV lamp (voor het uitharden van de gellak).

-          Finishing wipe (voor de plaklaag van de nagels te verwijderen)

-          Nagelriemolie (voor de nagelriemen een extra verzorging te geven na het zetten van de nagels).

Wat heb je nodig voor gellak te verwijderen:

-          Een nagelvijl (om de top coat van de nagels te vijlen, de gellak remover zal dan sneller doordringen).

-          Gellak remover (om de gellak nagels te verwijderen).

-          Remover wraps (besprenkel de remover wraps met de gellak remover en draai deze om uw nagels).

-          Bokkenpootje of manicuren stokje (voor het verwijderen van de losgeweekte gellak).

-          Nagelriemolie (om de nagels goed te verzorgen na het verwijderen van de gellak nagels).

Belangrijke dingen om te weten:

-          Als u graag uw gellak nagels korter wilt hebben knip dan nooit in uw nagels! hierdoor kunnen uw natuurlijke nagels beschadigen, vijl uw nagels altijd kort.

-          Breng de gellak altijd dun aan op uw nagels (u kunt beter twee dunne lagen aanbrengen dan een dikke laag).

-          Verwijder uw nagels nooit met pure aceton, gebruik voor het verwijderen van de gellak nagels altijd de gellak remover.

-          Vijl uw nagels altijd voorzichtig.

-          Blijf altijd minimaal 1mm van de nagelriemen af tijdens het aanbrengen van de gellak, dit zorgt er voor dat de gellak niet in de nagelriemen loopt (mocht het toch in de nagelriemen zijn gelopen verwijder dit dan uit de nagelriemen voor dat u de nagels in de UV lamp laat uitharden) als u de gellak in de nagelriemen laat zitten heeft u sneller kans dat er lucht onder de nagels komt en daardoor kunnen ze minder lang blijven zitten.

-          Zorg ervoor dat u uw gellak potjes nooit naast de UV lamp zet (dit kan er voor zorgen dat de gellak hard word).

-          Als u veel met schoonmaakmiddelen werkt dan raden wij u aan om tijdens het schoonmaken handschoenen te gebruiken. Schoonmaakmiddelen kunnen namelijk de gellak nagels aantasten (uw nagels kunnen dan minder lang blijven zitten of er minder mooi uit komen te zien).

-          Voordat u de gellak gaat gebruiken schud de potjes dan altijd goed op door het flesje tussen u handen te houden en heen en weer te bewegen. (ga niet schudden met het flesje, daardoor kunnen er luchtbellen ontstaat).

-          Verzorg uw nagelriemen altijd goed! Gebruik hiervoor dagelijks een nagelriemolie om dan nagelriemen soepel en zacht te houden.

 

soak off gellak